Gids

Hoe een stoelmassage kan helpen bij werkgerelateerde klachten

Helemaal op je werk gefocust en daardoor in een slechte houding achter je computer, maar weinig tijd? Een stoelmassage op kantoor is een perfecte remedie tegen de stress.

Steeds toenemende werkdruk betekent dat je vaak voor langere tijd op je werkplek zit met weinig tijd voor een pauze. Je houding kan hieronder lijden, wat voor pijn en verminderde concentratie kan zorgen.

Hoe?

De stoelmassage van Alltera Massage kunnen uitkomst bieden. Ik kom naar jouw (kantoor)locatie en in slechts 20 minuten verlicht ik rug-, nek- en schouderklachten.

Een stoelmassage vindt plaats op een speciale stoel waarop je achterstevoren zit, je borst op de rug van de stoel, het hoofd naar voren op de hoofdsteun, met de armen rustend aan de voorkant en de benen op de speciale steun. Deze massage wordt gekleed uitgevoerd, dus ideaal voor op kantoor.

Wat?

Ik begin bij de schouders, het langzaam knijpen en kneden van de schouderspieren, waarna ik naar beneden richting de armen werk. Vervolgend werk ik rustig weer in de richting van de hals.

Voor de massage van de hals zetten de duimen in een draaiende richting een zachte druk op de nek aan weerszijden van de wervelkolom. Hierbij is bijzondere aandacht voor de gespannen spieren aan de bovenzijde van de nek, net onder de haarlijn.

Voor de rug pas ik percussie toe – een tikkentechniek met behulp van de zijkanten of hielen van de handen – dit is is effectief voor de grotere spieren in de boven- en middenrug. Verder oefen ik druk uit met mijn handen.

Onderzoek heeft uitgewezen dat stoelmassage effectief is voor het verminderen van stress. Waarom probeer je het niet? Het zou zomaar eens je best besteedde lunchpauze ooit kunnen zijn.

Een gedachte over “Hoe een stoelmassage kan helpen bij werkgerelateerde klachten”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s