Ontspannen

Hoe kan een massage je beter helpen slapen?

Vang de broodnodige slaap met behulp van een goede massage!

Kun je niet slapen? Dat kan te wijten zijn aan ons moderne leven. We zijn allemaal zo druk en lijken tegenwoordig wel permanent aangesloten op onze mobiele telefoon, tablet, laptop of computer. Zelfs in bed checken we nog even onze Facebook of het nieuws. Daardoor kun je aan het einde van de dag soms maar moeilijk in slaap komen, of slaap je onrustig.

Een massage is een beproefde methode die een gezonde, rustgevende slaap helpt bevorderen. Slaap zorgt ervoor dat je immuumsysteem goed kan functioneren. Als je last hebt van slaaptekort, kan je gezondheid daaronder lijden. Onderzoek heeft aangetoond dat als je minder dan 6 uur per nacht slaapt, je lichaam tot 50% meer cortisol aanmaakt dan wanneer je 7 uur of meer slaapt.

Dat verhoogde cortisolniveau wil je echt niet hebben! Het leidt tot meer honger, bloedsuiker pieken, meer buikvet, vermoeidheid en depressie – maar massage kan aantoonbaar het cortisolniveau te verlagen.

Massage verhoogt je niveau van serotonine. Serotonine op haar beurt stimuleert de productie van melatonine in ons systeem – een bekende, natuurlijke slaapondersteuner. Als deze niet in balans is, zul je de slaap moeilijker vatten.

‘Ik heb klanten gehad die zelfs na het nemen van slaappillen amper konden slapen. Toen zij bij mij startten met een massage, vielen ze bijna in slaap tijdens de sessie! Eén of twee massages per maand kunnen een geweldig resultaat hebben op je slaap!

Dus… Maak massage een vast onderdeel van je leven, en je zult heerlijk slapen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s