Ontspannen

Geregeld een massage is heel goed voor je gezondheid

De voordelen kunnen zijn: beter slapen, meer energie, een verbeterde concentratie als ook het verlichten van fysieke pijn en klachten.

 

  1. Massage helpt stress te verminderen

Het grote voordeel van massage! Veel massage cliënten geven aan dat een massage hen helpt om beter met stress om te gsaan en beter te kunnen focussen. Een onderzoek uit 2005 gaf aan dat  vrouwen met borstkanker, die drie keer per week massage therapie kregen, zich minder depressief en boos voelden, terwijl een onderzoek uit 2010, gepubliceerd in ‘the Journal of Alternative and Complementary Medicine’ uitwees dat de witte bloedcellen van patiënten werden versterkt door het verhoogd aantal circulerende lymfocyten- wat de immuniteit kan verhogen. Massage bleek ook angst en depressie te verminderen in een meta-analyse van 37 studies uit 2004  bleek dat massage angst en depressie verminderde.

  1. Massage bevordert een positieve hormoonproductie

Massage kan helpen om endorfinen (het lichaamseigen “feelgood hormoon”) vrij te geven. Dit zijn aminozuren die werken als de natuurlijke pijnstiller van het lichaam.

Door stress te verminderen, kan massage helpen bij het voorkomen van overproductie van bepaalde hormonen zoals adrenaline, het “vlucht of vecht” hormoon. Dit zorgt ervoor dat je spieren zich spannen omdat je lichaam het verschil tussen een levensgevaarlijke grizzly beer en een vervelende baas niet kent. Deze spanning kan bestaande spieraandoeningen verergeren of pijn veroorzaken. Als je gestressed wordt, wordt cortisol aangemaakt, dat het immuunsysteem kan ondermijnen, je libido kan verlagen en zelfs kan bijdragen aan obesitas.

  1. Massage vermindert pijn

Regelmatig een massage kan ook helpen bij rugpijn. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat bij één op de drie patiënten die een wekelijkse massage gedurende 10 weken kregen, dat de rugpijn verminderde.

  1. Massage verhoogt je energie

Massage stimuleert de bloedcirculatie. Dit verhoogt de energie en de efficiëntie van je orgaanfuncties, met name de afvoer van afvalstoffen. Volgens een kleine studie uitgevoerd in 1996 door het Touch Research Institute, kan het zelfs zo zijn dat je je alerter gaat voelen.

  1. Massage voelt goed!

Het is een simpel feit dat massage goed voelt; je neemt tijd voor jezelf, zonder enige afleiding.

Boek een massage om te beginnen met het ervaren van de voordelen voor jezelf!

Regelmatige massages biedt grote voordelen. Je lichaam onthoudt wat je ermee doet. Als je je lichaam slecht behandelt– en dat kan zo simpel zijn als het acht uur achter elkaar achter je computer zitten op kantoor – moet je die schade ongedaan maken.

Regelmatig een massage kan helpen om je lichaam te resetten en is niet alleen goed voor je spieren maar ook voor het reguleren je hormonen en je stemming. Over het algemeen zul je je beter voelen.

Hoe vaak moet ik een massage nemen (krijgen)?

Mijn mening dat alle welzijns-rituelen zo regelmatig mogelijk moeten plaatsvinden. “Als ik koning was, zou iedereen genieten van een massage om de andere dag. Maar ik besef dat dat niet mogelijk is voor de meeste mensen.”

“Het hebben van een massage elke week is heel goed,  maar als dat niet lukt , is om de week een goed alternatief en in de ander week kan je bijvoorbeeld yoga of pilates doen. Wat het best bij je levensstijl past en jou helpt om te ontspannen.”

“Er zijn zo veel voordelen aan regelmatig een massage:  beter slapen, minder stress, meer energie en een betere bloedsomloop. Als je dit regelmatig doet, zal je zeker het verschil merken.”

 

Een gedachte over “Geregeld een massage is heel goed voor je gezondheid”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s