Gids

6 Gezonde ontbijten om je dag mee te beginnen

Niets krijgt je zo goed op gang in de ochtend als een gezond, energie-stimulerende ontbijt, maar wat voor eten kan je op gang krijgen tot aan de lunch?

Het is de meest controversiële maaltijd van de maaltijden. Sommigen slaan het over, sommigen zweren dat ze zonder de maaltijd niet door de dag heen kunnen komen, maar om onze energieniveaus hoog te houden tot aan lunchtijd, hebben de meesten van ons zich gerealiseerd dat we inzakken in de laatste overbrugging.

  1. PRE-WORKOOUT: Niemand houdt ervan om een workout te doen op een volle maag,   dus voor een wat lichtere maaltijd, kan je een puree van avocado op een haverkoek je proberen, of een handvol amandelen nemen voordat je naar de sportschool gaat.

  1. VOOR IN TIJD VAN HAAST: Altijd in haast? Een snelle, lekkere optie is een suikervrije muesli met Griekse of kokosmelk yoghurt. En al helemaal lekker als je er verse kersen  bijdoet voor een naturelle zoete smaak.

  1. VOOR ZWANGERE VROUWEN: Neem eenvoudig voedsel als je last heb van ochtendmisselijkheid. Flatbreads of duiven worden vaak goed geaccepteerd door  een misselijke en zwangere buik, en het geef je genoeg energie om uw dag mee te beginnen.

  1. OM DE HERSENEN TE VERSTERKEN: Bent je zich aan het voorbereiden voor een pittige dag op kantoor? Kies dan voor een pap met banaan. Het kunt uw maag vullen, waardoor u niet meer naar een koektrommel zou grijpen. De pap zit vol met dopamine, een stof die het brein stimuleert in de toename van motivatie en concentratie. Voeg wat noten toe aan de mix, omdat die rijk zijn aan vitamine B6, die helpt met het verbeteren van uw geheugen.

  1. VOOR WEEKENDEN: Heb je meer tijd? Probeer gebakken eieren bereid met kokosolie op wat roggebrood. Kokosolie bevat laurinezuur, die het immuunsysteem verbetert  tijdens zijn antivirale en antibacteriële werking. De eieren zijn rijk aan proteïne om je voor een wat langere tijd vol te laten voelen.

  1. VOOR INSTAGRAM: Kan je je dag niet doorstaan zonder wat je eet op foto te zetten? Begin dan de dag met een “smoothie kom”. Dit wordt extra lekker als je een extra “fruit-laag” erboven op doet en cornflakes voor een wat meer degelijk ontbijt. Ze zijn al een hit op sociale media netwerken dit jaar en geeft veel betekenis aan de zin “ziet er goed uit om te eten”.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s