Gids

Hoe ontspant de massage stevige spieren wanneer je je in de sportschool hebt gesport?

NA het uitsloven in de sportschool voel je je soms zo stijf. Je weet niet zeker wanneer je weer in de bank gaat zitten om te sporten.

Wees niet bang, een aangepaste massage kan je weer op niveau brengen!

We hebben het allemaal weleens meegemaakt. Je hebt het overdreven op het training front, en je spieren voelen zo zwaar, dat het minstens een dag nodig heeft om te herstellen! Of misschien heb je zoveel push-ups gedaan dat alles zoveel pijn doet op het moment  als je je spieren aanspant bij bijv. het niezen of lachen?

Bijna elke vorm van spierstijfheid heeft dezelfde oorzaak – wat dezelfde massage betekent, gewoon gericht op het getroffen gebied, zal de stijfheid afnemen.

Ongeacht waar spierstijfheid in het lichaam optreedt, de oorzaken zijn overal hetzelfde: opbouw van melkzuur, toxines in de spier en / of verkorting van de spier.

En er zijn drie cruciale redenen waarom een ​​massage na-oefening een van de meest effectieve manieren is om het te herstellen.

1. Een goede massage zorgt ervoor dat het bloed na de oefening opnieuw rond de spieren wordt omgezet. Het helpt ook bij de lymfatische drainage, waardoor alle spieren uit de spier komen en het stimuleert de spieren om terug te verlengen – omdat de spieren vaak na de oefening krimpen, wat meer pijn veroorzaakt.

2. Als spierstijfheid een chronisch, doorlopend probleem is (bijvoorbeeld na een letsel), kan het een aantal sessies er goed aan doen om de grootste voordelen te halen. Als je in jouw laatste training net iets enthousiast bent geweest, of als je een marathon (!) Onlangs hebt uitgevoerd, kan een enkele sessie enorm helpen.

3. Het hebben van regelmatige massage help je beter te trainen en sterker te trainen. Daarom krijgen top atleten een massage per dag! Ik kan hen niet sterk genoeg aanbevelen.

 

naamloos

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s