Blog

Positieve effecten van Massage behandeling op het zenuwstelsel

Je zenuwstelsel is het deel van je lichaam dat de spieractiviteit stimuleert en reguleert. Het is meester in het beheersen en communiceren van het systeem van je lichaam. Elk van je gedachten, handelingen en emoties weerspiegelen de activiteit. Je zenuwstelsel is je lichaamshomeostase, dat is de toestand van evenwicht, balans of stabiele interne omgeving dat je lichaam onderhoudt.

 

Therapeutische massage stimuleert evenwicht, door het stimuleren van de bloedstroom en lymfe door je hele lichaam. Dat op zijn beurt verwijdert de giftige stoffen en afval op een meer efficiënte manier. Waardoor zuurstof  zonder moeite kan stromen door je lichaamssystemen, het herstelt  vitaliteit en energie. Massage is niet alleen van invloed op je lichaam, de fysieke toestand, maar het heeft ook een dramatisch effect op het zenuwstelsel.

Het zenuwstelsel heeft een structurele indeling en functionele indeling

Structurele classificatie:

-central zenuwstelsel: Hersenen en ruggenmerg

-Peripheral zenuwstelsel: Zenuwen die zich uitstrekken van hersenen en ruggenmerg

Functionele Classificatie:

-Sensorische Divisie: Houdt het centrale zenuwstelsel op de hoogte van de gebeurtenissen gaande is binnen en buiten je lichaam.

-Motor Divisie: Draagt ​​impulsen van het centrale zenuwstelsel aan organen, spieren en klieren effector.

De divisie Motor heeft twee deelsectoren:

-Somatisch zenuwstelsel Systeem: Hiermee hebt je de vrijwillige controle over je skeletspieren (Vrijwillig Zenuwstelsel Systeem)

-Autonome Zenuwstelsel: regelt automatische en onwillekeurige gebeurtenissen (onvrijwillige Zenuwstelsel Systeem)

En tot slot, het autonome zenuwstelsel bestaat uit twee belangrijke onderdelen:

-Vecht of Vlucht or Vlucht Divisie: Dit deel mobiliseert je lichaam tijdens extreme situaties. Het bereidt je lichaam voor. (Angst, oefening, gevaar, woede) het verhoogt je hartslag, kan je bloeddruk verhogen, spijsvertering versnellen en zorgt voor een toename van zweet, etc .

– Parasympathische Cranio Divisie: Deze divisie gebruikt je om te ontspannen en voor de instandhouding van je energie. Het ontspant je lichaam. Het kan je hartslag vertragen, de bloeddruk verlagen, uw energie-opslag promoten, enz.

Het autonome zenuwstelsel regelt je vermogen om het in evenwicht te brengen en om te gaan met stress. De sympathische Divisie bepaalt je strijd of vlucht reflex, dat is het gene dat je lichaam  voorbereidt op stressvolle situaties. Wanneer je gestrest bent, kan je hartslag en ademhaling toenemen en de bijnieren en zweetklieren gaan in overdrive. Te lang in deze staat blijven kan een enorme druk op je lichaam en geest  plaatsen. Het kan schadelijke effecten op je immuunsysteem hebben  en kan leiden naar verwante ziektes.

Massage therapie kan helpen ingrijpen bij de Parasympathische Divisie, dat is de afwegingskant van je zenuwstelsel, datgene dat je lichaam kan kalmeren. Het hebben van regelmatige massage therapie zorgt ervoor dat je lichaam het evenwicht kan herstellen en spoelt toxinen. Het kan je helpen beter te slapen, verhoogt de concentratieniveaus, het verbetert je mentale alertheid, het verbetert je humeur en verlaagt je angst. Massage geef je ook die geweldige ontspannende sensatie die voordelen heeft ver buiten de behandelkamer. Je lichaam is veerkrachtig, maar het is niet gebouwd om lang om te gaan met te veel stress .

Ik vraag je nu. Zijn je prioriteren: gezondheid, geest, lichaam en ziel? En welke zorg kan je voor jezelf gebruiken vandaag?

Ik ben er trots op om te werken met vrouwen en hen te helpen hun stress en  hun spanningen te verminderen. Het vinden van rust en opnieuw te verbinden met hun beste zelf. Mijn passie is massage, beauty en wellness. Als je vragen hebt of je denkt dat ik je kan helpen op welke manier dan ook, stuur me een bericht.

Veel liefde

Christyn Chong, massage therapeut, helpt je om een rustiger, gezonder en gelukkiger leven te leiden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s