Ontspannen

Hoe kan massage helpen bij spierkrampen?

Ontdek hoe om pijnlijke spieren te verlichten door de kracht van de aanraking.

Spierkrampen (die meestal voorkomen in de voeten en kalveren) kan je uit het niets krijgen , en normaal gesproken ook in de meest ongemakkelijke tijden! Hoewel ze misschien je collega’s een giechel geven als je rond het kantoor kijkt en op je enkel begrijpt, kunnen ze verrassend zwak maken.

Dergelijke samentrekking van spieren kunnen worden veroorzaakt door een aantal factoren, zoals vermoeidheid of het te veel gebruik maken van je spieren, vooral als de spier al een tijdje in dezelfde positie is geweest (en bij mensen met zittende banen  is dat een risico!),  als de spiercel uit geput word en zo krachtig samentrekken.

Met dezelfde spier (en) in dagelijkse activiteiten, zoals bijvoorbeeld het vullen van de vaatwasser, kan je krampen in de nek, schouder en rug krijgen.

Trainen, chronische rug- of nekpijn, menstruele krampen en een verscheidenheid aan andere aandoeningen kunnen mogelijk leiden tot lastige spierkrampen. Soms gaan ze in een kwestie van minuten weg – soms blijf de kramp en de pijn.

Als deze krampen  je dagelijks leven storen, kan een massage opluchting  bieden. Probeer een massage met kruidenolie en dergelijke. Zachtjes masseren van het gebied zal helpen om de spierspanning  te verlichten,  krampen te laten ontspannen.

Vertel je therapeut precies waar je het hebt of als onlangs problemen hebt, en ze kunnen dat gebied afzetten om gespannen spieren te ontspannen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s