Verlichten

Strategieën voor het beheer van angst op het werk

Wat zorgt voor angst op het werk?

Wanneer stress onbeheersbaar wordt, kan het leiden tot slechte gezondheid, gemiste dagen en een significante daling in motivatie, productiviteit en veerkracht. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 37% van de zieke op de werkplek te wijten is aan stress, met ongeveer 11,7 miljoen werkdagen verloren voor stress en angst in het afgelopen jaar alleen.

Rekening houdend met deze statistieken is het waarschijnlijk dat je of een deel van je team tijdens je carrière door angst kan worden beïnvloed. Deze voorwaarde heeft een aantal oorzaken, met inbegrip van strakke deadlines en hoge druk van je team, pesten en vaak gewoon een gebrek aan ondersteuning van managers.

Hoe weet ik of mijn team stress is?

Als je een werknemer heeft die met angst leed, is het essentieel dat je de waarschuwingssignalen ondervindt. In sommige gevallen kunnen teamleden zich afwijken van negatieve gedragingen zoals roken, drinken en zelfs overeating. Zij kunnen ook plotseling het moeilijk vinden deadlines te halen, aan brainstormen deelnemen of bijdragen aan het team. Als je een sterke feedbackcultuur met frequente recensies hebt, kunnen ze u zelfs rechtstreeks vertellen of u tips geven over hoe ze zich voelen.

people-coffee-tea-meeting

Hoe kan je een stressvolle medewerker helpen?

Het belangrijkste wat je kunt doen om iemand te helpen die lijdt is:

  • Luister
  • inleven
  • Bied ondersteuning

In een werkomgeving kan het niet altijd passend zijn om uit te komen en hen rechtstreeks uit te oefenen over hun gevoelens, en het opmerken van hun productiviteit kan alleen hun angst vergroten.

Dat betekent dat je moet doen wat je kan om de communicatiekanalen te openen tot ze naar je toe komen, en je begeerte om ze op andere manieren te ondersteunen aantonen.

URBAN_MASSAGE_129

Wat zijn de voordelen van massage op de werkplek?

Een unieke en krachtige manier om aan te tonen dat je de mentale en lichamelijke gezondheid van uw medewerker respecteert, is om je nadruk op kantoor welzijn te vergroten. Je kunt dit efficiënt doen door een getrainde massagetherapeut aan te vragen om naar je kantoor te komen. Een korte 15, 20 of 30 minuten stoelmassage, uitgevoerd op een bureau of in een rustige vergaderzaal, kan wonderen doen voor iemand die terug moet stappen en ademhalen.

Massage strekt zachtjes uit je lichaam en ontspant je gedachten, waardoor je kunt ontspannen en vrijlaten. De voordelen van massage zijn breed en significant, en kunnen omvatten:

  • Verminderde stress en angst
  • Verbeterde energieniveaus
  • Dieper slapen
  • Verbeterde houding

Als je in een hoge stressomgeving werkt of wilt dat je nog meer kan doen om je team te ondersteunen en te motiveren, kunt je overwegen om zich in te schrijven voor een volledig of gedeeltelijk gesubsidieerd massage-lidmaatschap. Dit geeft elk individu de mogelijkheid om een ​​massagebehandeling in hun eigen huis en op eigen schema te reserveren en kan een belangrijke stap zijn om hen aan te moedigen om positieve veranderingen in levensstijl te maken, zowel in als buiten het werk.

Angst is vaak een feit van het leven, met name in een hoge stressomgeving, maar je kan je team helpen om het te overwinnen en terug te gaan naar hun optreden op zijn best door te demonstreren dat je ze ondersteunt en om hun gezondheid omgeeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s