Remedie

5 vreemde tekens die je onder stress hebt

Ja, stress veroorzaakt vlinders en slapeloze nachten, maar hier zijn enkele van de meer verrassende tekens die je op volle capaciteit hebt.

1.  Je krijgt hoofdpijn

Als je stress hebt, heb je de neiging om strakke spieren in je nek en schouders te krijgen, en dat kan leiden tot hoofdpijn. Onderzoek heeft aangetoond dat een wekelijkse massage van 45 minuten kan helpen om hoofdpijn te verlichten.

2. Je hebt een boos maag

Opgeblazen, constipatie, kreeg een boze buik? Stress kan bijdragen aan darmproblemen zoals prikkelbaar darmsyndroom (IBS). ‘Terwijl stress IBS eigenlijk niet veroorzaakt, kan het het verergeren, dus het is de moeite waard om maatregelen te nemen om het te beheersen’, zegt gastroenteroloog. Doe wat voor jou werkt, of het nu een zachte wandeling gaat of naar een yoga-klas gaat.

3. Je hebt jeuk

Het is bekend dat stress kan worden gekoppeld aan flare-ups van ernstige huidomstandigheden zoals eczeem en psoriasis, maar onderzoek heeft gevonden dat het ook kan worden aangesloten op niggles zoals jeukende huid, een flapende hoofdhuid en huiduitslag. Wissel over naar ultra-zachte huidverzorging en probeer afwikkelen met een meditatie app zoals Headspace.

4. Je blijft verkouden

Stress kan je immuunsysteem verminderen, zodat je meer verkoudheden ophaalt. Als je onder druk bent, wees extra voorzichtig met jezelf door voldoende slaap te krijgen en veel fruit en groenten te eten om de effecten van stress te compenseren.

5. Je hoort vreemde geluiden

Als je steeds een orgasme of geluidsgeluid in je oren krijgt, kan dat een teken zijn dat je maxed bent. Volgens onderzoek van het Karolinska-instituut in Zweden is tinnitus meer dan tweemaal zo veel voorkomend bij stressvolle mensen. Raadpleeg je huisarts als het je lastig maakt – cognitieve gedragstherapie (CBT) is aangetoond dat je tinnitus helpt te verlichten en je ook strategieën voor stressbehandeling kan leren.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s