Verlichten

Wat is een Reiki?

Inleiding tot Reiki

Reiki is een soort complementaire geneeskunde, die in 1922 werd ontwikkeld door de Japanse Boeddhistische Mikao Usui. Het is een hands-off behandeling die afwijkt van een traditionele massage. Hoewel je beoefenaar je aanraakt, zullen zij je spieren niet manipuleren. In plaats daarvan richt de focus zich volledig op de balans van qi (of “energie”) om de spieren en organen zonder aanraking te helpen genezen.

Reiki genezing wordt meestal gebruikt om emotionele problemen aan te pakken, zoals stress en angst, en als een aanvullende behandeling na medische procedures. Reiki kan ook zwangere vrouwen en baby’s ten goede komen. Kankerpatiënten zoeken soms ook Reiki om de bijwerkingen van hun kankerbehandelingen te helpen controleren, zoals pijn, angst en ziekte. Het is belangrijk in gedachten te houden dat Reiki je kan helpen om symptomen of bijwerkingen te behandelen, maar kanker niet behandelen. Het heeft geen bewezen effecten, maar kan een psychologische impact beïnvloeden, afhankelijk van je behoeften.

Wat gebeurt er tijdens de behandeling met Reiki?

Je kan een Reiki-beoefenaar huren om naar je huis te komen, of hen te bezoeken in hun huis of studio. Blijf volledig gekleed, je wordt uitgenodigd om op een massagebed te liggen of op een stoel te zitten. Je Reiki-beoefenaar kan de lichten dimmen of rustgevende muziek spelen. Ze leggen hun handen op, of een paar centimeter boven, je lichaam. Zij zullen hun handen over je lichaam bewegen, meestal aan je hoofd beginnen en naar je voeten werken. Zij kunnen zich concentreren op bepaalde delen van het lichaam, afhankelijk van je behoeften. Zelfs als je alleen hulp nodig heeft bij een specifiek gebied, wordt Reiki over je  gehele lichaam gebruikt, omdat de beoefenaars van mening zijn dat er op verschillende punten energie kan worden geblokkeerd, met name de chakraportalen die langs het belangrijkste energiekanaal lopen. Je voelt een tintelende sensatie, een diepe ontspanning, of warmte of koelheid in je lichaam. Of je voelt helemaal niets. Naast de filosofie van Reiki zelf, vindt je de zachte aanraking of zelfs de rustgevende aanwezigheid van een andere persoon die comfortabel, ondersteunend en geruststellend is. Praktijkers zijn niet opgeleid om gezondheidsproblemen te kunnen diagnosticeren, en u moet altijd een arts raadplegen voor medisch advies.

Een sessie duurt meestal tussen 30 minuten en een uur. Veel beoefenaars zeggen dat je binnen een vrij korte tijd de beste resultaten krijgt van 4 sessies. Neem dan een pauze voordat je meer behandelingen heeft.

Hoe werkt Reiki?

Reiki is niet bewezen om medisch of wetenschappelijk effect op het lichaam te hebben, dus het is uitkomsten die persoonlijk zijn voor het individu.

De techniek in het hart van Reiki heet palmhealing. Door hun handen op of boven je te plaatsen, gelooft een Reiki-beoefenaar dat ze hun eigen energie in je lichaam overbrengen. Veel andere therapieën claimen ook dat ze werken met behulp van energieke beweging, zoals Reflexology. Aangezien dit ook een element van fysieke manipulatie omvat, zijn bewezen effecten gerelateerd aan een directe interactie met het zenuwstelsel. Reiki kan op afstand worden verzonden. Een adequaat opgeleide beoefenaar kan over een afstand genezen. Dus je kan in je eigen huis zijn met Reiki van iemand anders.

Reiki muziek

Kalmerende muziek wordt meestal gespeeld tijdens uw behandeling. Het is typisch langzaam en continu, zonder hoge of scherpe geluiden. Reiki-muziek kan goed zijn voor concentratie als je na een lange dag probeert af te vinden of voor een examen te studeren.

Na Reiki een behandeling

Je kunt dorst voelen na een sessie. Het kan helpen om veel water te drinken en sterke dranken op basis van cafeïne te vermijden, zoals koffie. Je kunt je dag als normaal na de behandeling doorvoeren zonder nadelige gevolgen te hebben. De effecten zullen afhangen van je stemming en verwachtingen.

2 gedachten over “Wat is een Reiki?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s