Verlichten

Wat gebeurt er na een Reiki-sessie?

Na de Reiki-sessie gaan je groei en genezing door.

Ervan uitgaande dat je je op je Reiki-sessie hebt voorbereid en ervan hebt genoten, vraag je je misschien af: wat gebeurt er daarna?

Direct na de sessie

Je komt geleidelijk terug van de ontspannen toestand waarin je je bevond tijdens de sessie. Om deze overgang te vergemakkelijken, wordt het einde van de sessie op een zachte manier aan je bekendgemaakt.

De beoefenaar kan je vragen over je ervaring en hoe je je voelt. Ze kunnen ook commentaar geven over de stroom van Reiki tijdens de sessie of iets anders dat je kan helpen.

Het is ook belangrijk voor je om feedback te geven aan de behandelaar en om eventuele probleemgebieden te bespreken.

Aarding

Vervolgens sta je op om je schoenen aan te doen en de sessie te betalen als je dat nog niet hebt gedaan. Neem je tijd en kom terug naar de wereld, vooral als je aan het rijden bent. Overweeg een kleine wandeling te maken, op een comfortabele manier uit te rekken of je hoofd te masseren.

Een paar keer diep ademhalen, voelend hoe de lucht die je hele lichaam vult nuttig kan zijn. Je kunt een glas koud water drinken om je te helpen aan de grond te komen en de natuurlijke ontgifting te helpen.

Ontgiften

De diepgaande ontspanningsreactie die door Reiki mogelijk wordt gemaakt, kan een ontgiftingsproces in gang zetten. Dit is de verwijdering van gifstoffen uit je organisme. Deze kunnen fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel zijn.

Een van de manieren waarop Reiki werkt, is door energieblokken in jou te verwijderen. Terwijl stagnerende energie zich een weg baant, zullen ongewenste gifstoffen ook weggaan.

De detox van het lichaam vindt plaats via je urine, slijm, uitwerpselen, zweet of huid. Je kunt tijdelijke vermoeidheid, stijfheid of gewrichtspijn ervaren. Drink veel water, eet verse groenten en fruit en neem de rest die je nodig hebt om het proces te vergemakkelijken.

De ontgifting van de geest kan leiden tot tijdelijke interne worstelingen. Wanneer je ontkrachtende of tegenstrijdige overtuigingen loslaat, kun je een soort spanning voelen. Je zult merken dat je vraagtekens plaatst bij langetermijnvisies of je plotseling gefascineerd voelt door nieuwe gebieden. Zorg ervoor dat je je psyche de tijd en ruimte geeft om de veranderingen te verwerken. Rustige contemplatie en meditatie zijn de beste hulpmiddelen in dit proces.

De ontgifting van het hart (je diepste essentie) kan leiden tot tijdelijke emotionele turbulentie. Het ongemak dat je ervaart, is van korte duur en maakt het pad vrij voor een gelukkiger en bevredigender toekomst.

Sedimenten verlaten het glas vanaf de top wanneer schoon water naar binnen stroomt. Evenzo worden onderdrukte gevoelens losgelaten door naar de oppervlakte te komen terwijl de helende energie je vult.

Huilende grote tranen, onbeheersbaar gelach en alles daartussenin zijn natuurlijke gebeurtenissen tijdens en na Reiki.

Berijd de golven van inspiratie

Het is niet ongebruikelijk dat Reiki leidt tot zinvolle Aha! momenten. Het is misschien verstandig om een ​​manier te hebben om alle inzichten vast te leggen die voor je kunnen ontstaan ​​- op papier of digitaal. Dit kunnen oplossingen voor problemen zijn; creatieve ideeën; een nieuw perspectief op een situatie, omstandigheid of een relatie; jezelf opnieuw zien en accepteren. Veel van de voordelen van een Reiki-sessie kunnen optreden zodra de sessie voorbij is. Het is verstandig om 15-20 minuten na de sessie te nemen voor integratie. Mediteer, ga liggen, maak een wandeling of doe een dutje en vermijd alles wat direct daarna vraagt.

morgan-sessions-543

Bovenal … laat los en laat het zijn

Hoewel de effecten van Reiki wonderbaarlijk kunnen zijn, kunnen ze ook onverwacht zijn.

Een open geest is nuttig om ‘het beste te maken’ van je sessie, om zo te zeggen.

Laat je verwachtingen varen. Het is de bedoeling dat je de intentie hebt om groei en genezing uit te nodigen. De exacte vorm en timing van deze gunstige veranderingen zijn niet je zorg. Ze zullen vanzelf gebeuren. Alles wat je kunt doen, staat niet in de weg.

Laat het zijn … zoals het is. Wanneer de dingen ‘tegen je in gaan’ lijken op de diepere betekenis en lessen die de situaties bieden. Reiki kan je groei vergemakkelijken door je voorzichtig uit je comfortzone te halen, zodat je het kunt uitbreiden. Accepteer de dingen zoals ze zijn en handel dan met gelijkmoedigheid. Vergis je echter niet de acceptatie voor passiviteit.

Onbevreesde actie is soms de meest wijze acceptatie.

Hier voor jou

Voor mijzelf en uit ervaring gesproken, biedt je Reiki-behandelaar je waarschijnlijk voortdurende ondersteuning. De meest effectieve vorm van ondersteuning is natuurlijk om jezelf regelmatig het geschenk van een Reiki-sessie te geven.

Wees bereid contact op te nemen met je beoefenaar als je last hebt van uitdagende emoties, fysieke sensaties, of als je je ervaring wilt bespreken. Hoewel Reiki zachtaardig is, kunnen de effecten diepgaand zijn, dus er kunnen problemen optreden. Wees ook bereid om positieve veranderingen die je als gevolg hiervan ervaart, te delen. Laat hen weten hoe je lichaam, geest en hart genezen en groeien.

Een volwassen Reiki-beoefenaar streeft ernaar te handelen vanuit een plek zonder verwachtingen. Toch is het een beloning om de successen van hun klanten te kennen.

Nu weet je wat je vóór, tijdens en na een Reiki-sessie kunt verwachten. Met deze kennis kan je ten volle genieten van en de volledige voordelen ontlenen die Reiki je te bieden heeft.

Reiki is een 100% natuurlijke, niet-invasieve en veilige methode van energiebalans voor stressvermindering en ontspanning. Het wordt uitgevoerd aan de hand van de voorkeur van de cliënt, afhankelijk van de voorkeur van de cliënt en zonder manipulatie van het weefsel. Alle genezing is zelfgenezing, waarbij de beoefenaar alleen als kanaal voor energie fungeert.

Hoewel het geheel op zichzelf kan worden gebruikt, is Reiki niet bedoeld als vervanging voor medische of psychologische diagnose en behandeling. De informatie op deze website is niet bedoeld om een ​​ziekte te diagnosticeren, genezen of voorkomen. Je moet je zorgverlener raadplegen als je een medische aandoening vindt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s