Verlichten

Hoe kan massage je helpen te slapen?

Vang wat slaap met behulp van een goede massage.

Kan je niet slapen? Het is een van de universele beestjes van het moderne leven. We zijn allemaal zo druk (en het lijkt erop dat dit permanent is gekoppeld aan een of andere vorm van elektronisch apparaat!) Dat het uitschakelen van het spel aan het eind van de dag best een missie kan zijn.

Een goede ouderwetse massage is echter een beproefde methode die een gezonde, rustgevende slaap bevordert – en het heeft te maken met veel meer dan alleen maar een beetje chillen.

pexels-photo-271897

We hebben allemaal slaap nodig om ons immuunsysteem in topvorm te houden. Dus als je slaap beroofd bent (stadswerkers, nieuwe moeders, hallo daar!), Lijdt je gezondheid echt.

Degenen onder ons die worstelen om een ​​oogje dicht te doen en die zes uur of minder per nacht slapen, hebben tot 50% meer cortisol (het stresshormoon) in ons lichaam dan degenen die zeven of meer zalig slapen.

Die verhoogde cortisolspiegels zijn de slechteriken. Ze leiden tot verhoogde honger, bloedsuikerspiegel, meer buikvet, vermoeidheid en depressie, maar massage heeft aangetoond dat het niveau van blootstelling aan cortisolhormoon omlaag gaat.

‘In essentie verhoogt massage je niveau van serotonine, evenals het bevorderen van een diepe staat van ontspanning (die op zijn beurt het lichaam meer’ open ‘maakt om te slapen).

‘Serotonine bevordert op zijn beurt de productie van melatonine in ons systeem – een bekend, natuurlijk slaapmiddel – en helpt ons onze belangrijke circadiane ritmes te resetten. Als deze buiten balans zijn, zal slaap moeilijk te verkrijgen zijn! Het is een delicaat evenwicht, en als het een beetje afwijkt, kun je veel meer slapeloze nachten verwachten. ‘

Ik heb cliënten die slaappillen slikten en niet konden slapen. Na het regelmatig maken van een massage, vielen ze tijdens een sessie bijna in slaap! Letterlijk een of twee dagen per maand in je agenda kunnen een zeer positieve uitkomst hebben. ‘

Dus daar heb je het. Maak massage een vast onderdeel van je leven, en de zzzzz zouden moeten volgen …

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s