Geen categorie

Verwen jezelf met een Indian head massage

Wat is een Indian head massage?

Indian head massage wordt al eeuwen gebruikt om verschillende problemen aan te pakken, gaande van fysiek tot emotioneel. Hoewel het traditioneel alleen op de hoofdhuid en het haar is gericht, omvatten modernere vormen van de beoefening massage van de nek, hoofd, schouders en soms zelfs armen en handen.

Omdat het volledig gekleed kan worden uitgevoerd, is het een snelle en niet-opdringerige vorm van massage, die perfect is voor nerveuze starters.

De voordelen van een Indian head massage

Indian head massage wordt verondersteld de toevoer van zuurstof naar de hersenen te stimuleren, de bloedstroom te stimuleren en je aandacht en bewustzijn op het lichaam te richten. Positieve effecten van dit soort behandeling kunnen zijn:

  • Verminderde depressie en angst
  • Verlichting van migraine en nekpijn
  • Verbeterd geheugen en concentratie
  • Stimulatie van haarzakjes voor de haargroei
  • Verminderde stress
  • Betere slaapgewoonten

De oorsprong van de Indian head massage

Er wordt verondersteld dat deze specifieke praktijk is ontstaan ​​doordat Indische vrouwen hoofdmassages uitvoerden op hun dochters om gezond, weelderig haar te behouden. Massage is altijd een belangrijk aspect van de Ayurvedische cultuur geweest en wordt nog steeds gezien als een vast onderdeel van het leven in India. Kinderen ontvangen dagelijks massages om een ​​goede gezondheid en welzijn te bevorderen vanaf de kindertijd, en worden aangemoedigd om de technieken vanaf jonge leeftijd door te geven aan andere leden van het gezin.

Welke technieken worden gebruikt in een Indian head massage?

Sessies variëren meestal in lengte van 30 minuten tot 1 uur, hoewel ze ook korter kunnen zijn, bijvoorbeeld: bij gebruik door een kapper voor of na een knipbeurt. Je therapeut begint meestal met het uitoefenen van druk op de bovenrug, nek, schouders en armen om de spieren te ontspannen en de energiestroom naar het hoofd te verhogen. Ze gaan dan omhoog naar de hoofdhuid en dit gebied wordt gemasseerd om de zuurstofstroom te verhogen en de bloedsomloop te verbeteren.

Indien gewenst kan de massage zich ook naar het gezicht uitstrekken, wat kan helpen bij het verlichten van symptomen van sinusproblemen en hoofdpijn.

5964597248_4cd2afe148_b

Wie kan profiteren van een Indian head massage?

Indian head massage is zeer nuttig gebleken voor mensen met problemen met betrekking tot spanning in hun nek en hoofd gebied, zoals hoofdpijn. Ontvangers kunnen ontdekken dat het een gevoel van evenwicht en rust voor het hele lichaam teweegbrengt, samen met enkele verrassend krachtige tintelingen.

Omdat de oefening vereist dat je rechtop staat en gekleed bent, is het een massage die snel en gemakkelijk kan worden uitgevoerd. Hierdoor is Indian Head Massage ideaal voor iedereen die de hele dag achter een computer zit en spanning zoekt tijdens de lunchpauze.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s