Verlichten

Massage om je humeur te stimuleren en angst te overwinnen

Om angst te verlichten

Angst is een term die meerdere gevoelens omvat, waaronder zorgen, angst en onbehagen. We voelen allemaal op verschillende momenten angst in ons leven; voor een sollicitatiegesprek, wanneer een geliefde ziek is, of tijdens overgangsmomenten, zoals afstuderen of uit  huis verhuizen. In deze situaties zijn angstgevoelens volkomen normaal.

Als je het echter moeilijk vindt om je angstgevoelens onder controle te houden, ujemisschien rusteloos voelt, of moeite hebt om je te concentreren of te slapen, kan dit het gevolg zijn van het  feit dat je geen voor de hand liggende bron hebt en je moeite kunt doen om te onthouden wanneer je voor het laatst echt ontspannen bent geweest.

Angst is ook een symptoom voor een aantal aandoeningen, waaronder paniekstoornissen, fobieën, PTSS en sociale angststoornissen en GAS. Fysieke bijwerkingen van angst kunnen ook hartkloppingen en duizeligheid omvatten.

Hoewel het in sommige gevallen mogelijk is om je te mediceren voor angst, zijn er veel holistische therapieën die verlichting kunnen bieden. Deze omvatten meditatie, mindfulness, aromatherapie, frequente lichaamsbeweging en massage.

Kunnen acupunctuur en acupressuur depressie behandelen?

Een recente studie heeft aangetoond dat acupunctuur net zo effectief kan zijn als antidepressiva bij het beheersen van de symptomen van depressie, en ook helpt bij het verminderen van de bijwerkingen van medicatie.

Acupunctuur is een oude Chinese medische techniek die tot doel heeft de reis van energie door het lichaam te vergemakkelijken door energetische blokkades op te heffen. Het gebruikt fijne naalden om toegang te krijgen tot specifieke energiepunten in het lichaam. Fysiek richt het zich ook op het zenuwstelsel en het spierstelsel en kan strakke knopen verlichten door een stroom van bloed en zuurstof naar het gebied te brengen.

Acupressuur is een niet-invasieve therapie die druk gebruikt in plaats van naalden op dezelfde energetische meridianen. Veel soorten massages richten zich op deze drukpunten, waaronder een Deep Tissue-massage.

Als je zich depressief voelt, kan massage enkele van uw symptomen verlichten, waaronder slaapstoornissen, spanning of lusteloosheid in het lichaam en een gevoel van isolatie. Zachte aanraking van een ander mens kan ongelooflijk genezen zijn.

Massage voor angst

De voordelen van massage voor angst komen sterk overeen met die van depressie. Massage is misschien een goede manier om weer in contact te komen met je lichaam, om je bloeddruk te verlagen, spanning los te laten en je lichaam op één lijn te brengen. Je kunt je sessie lichamelijk lichter en evenwichtiger laten voelen, wat je kan helpen de dag het hoofd te bieden!

Als je je ongerust voelt over het hebben van een massage, denk er dan aan om Reflexologie op je voeten te proberen. Voor deze behandeling blijf je volledig gekleed, terwijl een beoefenaar punten op je voeten manipuleert die energetisch met de rest van je lichaam te maken hebben. Het is bewezen dat reflexologie een zeer effectieve therapie is gedurende duizenden jaren en in veel klinische onderzoeken, dus je hoeft zich geen zorgen te maken dat je iets mist.

Als je massage is afgelopen, zorg er dan voor dat je de tijd neemt om te rusten en te ontspannen. Je kunt hydrateren met veel water, een warm bad nemen en je concentreren op een goede nachtrust!

Als je geïnteresseerd bent in andere complementaire therapieën die ook je angst kunnen helpen, kan je meditatie, reiki, zoutlampen en yoga verkennen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s