Massage

5 redenen om een rugmassage te krijgen

De voordelen gaan veel verder dan het gelukzalige uur of zo doorgebracht op het bed – dit is de reden waarom het boeken van een rugmassage een slimme investering is die je voor je  gezondheid moet doen.

ZET HOUDING PROBLEMEN NAAR BED  – Een belangrijke oorzaak van rugpijn is het aanspannen van de spieren en ontstoken en ongemakkelijk worden. Vertaling: gedurende uren per dag gebogen zitten achter een computer kan een grote boosdoener zijn voor je pijntjes in de boven- en onderrug. Het goede nieuws is dat regelmatige massages de symptomen kunnen verlichten.  Uit een studie gepubliceerd in de Annalen van interne geneeskunde bleek dat een keer per week een uur lang een massage kan veroorzaken en de pijn kan verminderen en de mobiliteit kan vergroten.

TRAININGSPIEREN ELLEND – Als je zweet in de sportschool in plaats van op het kantoor, dan  DOMS is een spierkater of verlate spierpijn (Delayed Onset Muscle SorenessDOMS)  misschien wel je grootste probleem aan de achterkant. Niet meer. Rugmassage verhoogt de doorbloeding en bloedcirculatie niet alleen naar de rug maar over het hele lichaam, waardoor spieren en weefsels worden overspoeld met de broodnodige voedingsstoffen om het herstel van pijn en mogelijke spanningen te versnellen.

BOOST IMMUNITEIT – Dit is het seizoen om snuivend te voelen, maar een studie gepubliceerd in het Journal of complementaire en alternatieve geneeskunde  ontdekte dat massage de hoeveelheid witte bloedcellen in het lichaam verhoogt om je te beschermen tegen vervelende verkoudheid en griep.

FELLE HOOFDPIJN – Het is niet alleen rugpijn die kan worden gestopt door een goede rugwrijven. Rondlopen met je schouders gebogen en gespannen in koud winterweer kan leiden tot chronische spanningshoofdpijn en migraine. Even goed dat onderzoek van Universiteit van Granada in Spanje dat een enkele massagesessie heeft gevonden, een onmiddellijk effect heeft op hoofdpijn.

ZOETE DROMEN – Heb je ooit afgezet tijdens een massagesessie? Daar is een reden voor. Uit bevindingen van het Touch Onderzoeksinstituut blijkt dat massage specifieke hersengolven verhoogt die verantwoordelijk zijn voor diepe slaap.  Gewelddddig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s