Welzijn

6 gezonde ontbijten om je dag te beginnen

Niets dat je ’s ochtends op gang brengt, zoals een gezond, energie-bevorderend ontbijt, maar welk voedsel houdt je bezig tot de lunch?

Het is de meest controversiële maaltijd. Sommigen slaan het over, sommigen zweren dat ze de dag niet zonder kunnen doorkomen, maar om de energieniveaus tot lunchtijd op peil te houden, hebben de meesten van ons begrepen dat we stevig in het laatste kamp zouden moeten komen. Lees verder voor inspiratie van sport voedingsdeskundige.

  1. PRE-WORKOUT: Niemand houdt van trainen op een volle maag, dus voor iets lichters, probeer gebroken avocado’s op een haverkoek, of een handjevol amandelen voordat je de sportschool raakt.

  1. VOOR DE ‘TIJD SLECHT’: altijd gehaast? Een snelle, smakelijke optie is suikervrije muesli met Griekse of kokosmelkyoghurt. Top met verse bessen voor een natuurlijke zoete hit.

  1. VOOR MOEDERS-TE-WORDEN: kies gewoon eten als je ochtendmisselijkheid hebt. Platbrood of druiven worden normaal gesproken goed geaccepteerd door een misselijk zwangere buik en geven je genoeg energie om de dag te beginnen.

  1. OM DE HERSENEN TE BOOSTEN: Voorbereiden op een zware dag op kantoor? Kies dan voor pap gevuld met een banaan – de eerste zal je vullen en stoppen met zoeken naar het koekblik, terwijl de laatste rijk is aan dopamine, een hersenstof die betrokken is bij toenemende motivatie en concentratie. Voeg wat noten toe aan de mix omdat ze rijk zijn aan vitamine B6, wat helpt het geheugen te verbeteren.

  1. VOOR WEEKENDEN: Heb je meer tijd nodig? Probeer gebakken eieren bereid met kokosolie op roggebrood. Kokosolie bevat laurinezuur, dat het immuunsysteem verbetert door zijn antivirale en antibacteriële effecten, terwijl eieren rijk aan eiwitten zijn om je langer vol te laten voelen.

  1. VOOR INSTAGRAM: Kan je de dag niet doorkomen zonder je eten te breken? Begin de dag met een ‘smoothie-schaal’. Dit houdt in het bijvullen van een dikkere smoothie met extra fruit en ontbijtgranen voor een groter ontbijt. Ze zijn dit jaar allemaal op social media en geven een nieuwe betekenis aan de uitdrukking ‘ziet er goed genoeg uit om te eten’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s