Massage

Probeer een schoudermassage met deze thuistechnieken

Wat is een schoudermassage?

Veel soorten massages zullen enige tijd op de schouders doorbrengen, maar als je lijdt aan een stijve nek, een slechte houding of frequente hoofdpijn, kan je overwegen een behandeling te vinden die zich echt op dit gebied richt. Dit type massage kan rechtop zittend of liggend op een massagetafel worden uitgevoerd en het gaat erom dat je je bovenrug, schouders, nek en zelfs hoofd wrijft.

Wat veroorzaakt gespannen schouders?

De nek en schouders zijn meestal de eerste plaats waar kantoormedewerkers of mensen die hun dagen over een computer zitten, spanning gaan voelen. Als je schouders te strak zijn, kan je beperkte mobiliteit ervaren wanneer je je hoofd heen en weer beweegt, dagelijkse of incidentele hoofdpijn hebt en vindt je dat bepaalde slaapposities ongemakkelijk zijn. Bovendien kan je ook eenvoudig zien dat je schouders omhoog of gebogen zijn, in plaats van ontspannen en terug.

Knopen, of ‘myofasciale triggerpoints’ om hun officiële naam te gebruiken, zijn strakke ballen van overbelaste vezels in de spieren. Ze lijken op een spasme dat niet kon worden vrijgegeven. Massage is een van de beste manieren om verlichting te bieden bij knopen, omdat het bloed, zuurstof en voedingsstoffen naar het gebied brengt, en melkzuur of andere toxines helpt wegvloeien. Hierdoor kunnen de vezels zich scheiden en kan de spier weer volledig gezond worden.

Strakke schouderspieren kunnen worden veroorzaakt door herhaalde overbelasting, van tillen in de sportschool tot dagelijkse uitlijning. Wanneer je gespannen schouders behandelt, is het belangrijk om je massagetherapie te begeleiden met zachte oefeningen en andere ontspanningsmaatregelen, zoals meditatie of diepe ademhaling.

Voordelen van een schoudermassage

Er zijn veel potentiële voordelen aan een schouderwrijving, waaronder mogelijk:

  • Een gevoel van kalmte
  • Verhoogde mobiliteit
  • Betere slaapkwaliteit
  • Verminderde pijn in de nek en schouders
  • Verbeterde houding

Welk type massage moet ik kiezen?

Als je specifiek je schouders en nek wilt richten, is het vaak gemakkelijk om een ​​stoelmassage te vinden. Deze worden volledig gekleed uitgevoerd en kunnen tussen de 10 minuten en 1 uur duren. Je therapeut gebruikt hun handen, onderarmen en ellebogen om zich diep te richten op de spieren van je  rug en schouders, waardoor jje zich meteen lichter voelt.

massage-office-2

Hoe een schoudermassage thuis te doen

Als je schouderspanning jelevensstijl verstoort, is het altijd een goed idee om een ​​professionele massagetherapeut op te zoeken. Zij zullen je kunnen adviseren over het beste type en de beste behandelingskuur.

Als je echter een vriend bij de hand hebt en een paar zetten op een stoel wilt proberen. Aangezien je  anatomische kennis waarschijnlijk klein is, vooral in vergelijking met een getrainde therapeut, moet  je eraan denken de ruggengraat te vermijden om jezelf niet te verwonden.

Deze drie technieken zijn een goede plek om je eigen schoudermassage te starten:

       1.  Onderarmpers

Vraag je vriend om achter je te gaan staan ​​en leg zijn onderarmen stevig op je schouder, alsof ze een stuur voor je gezicht houden. Ze kunnen naar beneden duwen om meer druk toe te voegen en hun armen dichter naar en verder van je nek af bewegen.

       2.  Achterkant van de nek

Met één hand gemaakt in een grote ‘C’-vorm, moeten ze de achterkant van je nek vastgrijpen aan de basis van je vaardigheden. Terwijl ze hun vingers en duim in kleine cirkels bewegen, kunnen ze met hun hand op en neer lopen langs de lengte van je nek.

      3.  Schouder druk

Met één hand op elke schouder moeten ze de trapeziusspier tussen hun vingertoppen en de hiel van de hand inknijpen en loslaten. Vraag hen om een ​​beetje te bewegen totdat ze de perfecte plek vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s