Welzijn

Hoe om te gaan met post-vakantieblues

Thuiskomen van een zomervakantie naar je werk, vuile vaat en het dagelijkse woon-werkverkeer kunnen je echt naar beneden halen. Het maakt niet uit of je je vrije dagen doorbracht op een exotische avontuurlijke vakantie, stedentrip of spa-weekend, thuiskomst voelt vaak deprimerend en zet jein een dip. Om de post-vakantie-blues op afstand te houden wanneer je je thuis opnieuw gaat aanpassen aan het leven, raad ik je aan een aantal tips hieronder te volgen.

brooke-lark-609908-unsplash

Maak de ervaring opnieuw

Een manier om de schok van thuiskomst tegen te gaan, is door de elementen die je liefhadt te herscheppen van je uitje. Probeer lokale gerechten opnieuw te maken, vul je huis met geuren die je aan die speciale plek herinneren en praat met vrienden die je hebt gemaakt terwijl je weg was .

Ontvang een thuismassage

Als je het gevoel mist om verwend te worden, waarom dan niet de luxe behandelingen voortzetten als je thuiskomt door een Alltera klassiek-massage te boeken. Deze stijl van behandeling zal je niet alleen ontspannen en gerevitaliseerd laten voelen, maar ook je energiekanalen in balans brengen en je wellicht helpen je huis meer te waarderen.

Blijf gehydrateerd en gezond

Je kunt zich slechter voelen dan na een vakantie vanwege uitdroging en slaapgebrek. Als je weer thuis bent, probeer dan opnieuw om weer gezond te worden. Houd je aan je fitnessprogramma en zorg ervoor dat je zoveel mogelijk water drinkt.

rawpixel-384890-unsplash

Boek dingen om naar uit te kijken

Thuis zijn moet niet allemaal doem en somberheid zijn. Als je niets anders dan je volgende vakantie kunt bedenken, probeer dan een paar leuke activiteiten te boeken om je bezig te houden. Kaartjes voor het theater, een spa-dag of een daguitstapje dicht bij huis kunnen allemaal helpen.

Breng enkele wijzigingen aan

Als het een paar dagen geleden is en je bent thuis nog steeds niet gelukkig, moet je misschien nadenken over het aanbrengen van enkele wijzigingen. Richt je op de positieve elementen van je leven en probeer alle negatieve aspecten te verwijderen die je niet langer leuk vindt. Zie je vakantie niet als een ontsnapping, maar als een perfecte tijd voor reflectie en gebruik deze om verandering aan te jagen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s