Visie

Even voorstellen
unnamed

Ik ben Christyn Chong. Na mijn massage opleiding werk ik met veel plezier en passie als Holistisch Massage Therapeut.

Holistische visie

Holos is Grieks en betekent Heel. Lichaam en geest vormen één geheel, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en in constante wisselwerking met elkaar. Lichaam en geest zijn twee bestaansvormen die hetzelfde uitdrukken. Iedere ervaring of gedachte geeft een reactie in het lichaam. Een emotie als woede is hier een sterk voorbeeld van. Denk maar eens aan de keren dat je behoorlijk kwaad was over iets en je lichaam letterlijk kolkte van de spanning. Hartkloppingen, versnellingen van de ademhaling, blozen en hakkelen zijn allemaal herkenbare voorbeelden van het feit dat ons lichaam ons gevoelsleven weerspiegelt. En evenzo heeft het lichaam weer invloed op je manier van denken en zul je met een gespannen of vermoeid lichaam anders tegen dingen aan kijken dan wanneer je lichaam ontspannen en fit aanvoelt.

Lichamelijke klachten zijn dan ook geen toevallige gebreken van een kapot apparaat. Er kan een betekenis achter zitten die verband houdt met ons innerlijke leven. Door tijdens de massage met je aandacht naar je lichaam te gaan, is het mogelijk de betreffende signalen op te vangen.

Deze bewustwording is de weg naar heling.

Mijn intentie

Ik zie ziekte, klachten en pijn als signalen, als iets dat je aandacht vraagt. Ik zal je fysiek en verbaal uitnodigen aandachtig te voelen en jij kunt er voor kiezen te volgen wat er van binnen bij je gebeurt tijdens de massage. Met andere woorden: massage therapie nodigt uit om op onderzoek te gaan naar jezelf.

Niet door te denken of door veel te praten, maar simpelweg door te ervaren, met respect voor wat er is. Dat wil zeggen: zonder oordeel en zonder meteen iets te willen veranderen want acceptatie van wat je voelt is hierbij belangrijk. Door het voelen en accepteren van wat er is kan er ontspanning volgen. Oordelen, willen veranderen, oplossingen zoeken, erover piekeren zijn allemaal manieren om weg te gaan van wat je voelt. Vanuit inzicht en acceptatie kan er verandering en persoonlijke groei ontstaan. Je kunt dan verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven. De klacht kan dan zijn signaalfunctie verliezen en minder (ver)storend worden, sterk afnemen of zelfs helemaal verdwijnen.

Voelen met aandacht

‘Voelen met Aandacht’ vraagt een open, onbevooroordeelde aandacht waarin je volledig in het nu aanwezig bent. Het is jezelf waarnemen (voelen, observeren) zonder hier een oordeel over te hebben, zonder er iets van te vinden. Vanuit deze respectvolle houding is het mogelijk om werkelijk te ontspannen. Je accepteert wat er is en je hebt niet de intentie om dit te veranderen of ervoor weg te lopen. Je laat toe hoe je je op dat moment voelt, je laat toe hoe je lichaam reageert. Toelaten is de basis van werkelijke ontspanning, zowel mentaal als fysiek.

Hoewel sterke emoties duidelijk merkbaar in het lichaam zijn, zijn we ons van de veel subtielere reacties vaak nauwelijks bewust. Door deze onbewustheid van het lichaam kunnen zich gemakkelijk spanningen vastzetten wat stijfheid en verkramping veroorzaakt. Organen raken soms letterlijk afgekneld en functioneren niet meer optimaal. De energiestroom wordt afgeremd en spieren kunnen door verkramping pijnlijk en stijf aanvoelen. Vaak dragen we onbewust een hele ballast aan spanning met ons mee: onverwerkte emoties die zich in ons vast hebben gezet en die ons dagelijks op allerlei (subtiele) manieren beïnvloeden.

Door je weer bewust te worden van je lichaam, dat wil zeggen door de aandacht te richten op het voelen, kun je ontdekken waar spanning zit en kun je deze los laten. Je zult merken hoeveel energie er vrij komt door het steeds dieper loslaten van spanning en wat voor bevrijdende invloed dit heeft op je geest. Er ontstaat weer ruimte!


maak-een-afspraak